— [http://goo.gl/grsrc4] "I am from nowhere" is what Andy Warhol used to say when asked about his origin._______________________"Nowhere" is the tiny village Mikov in Slovakia which Warhol's mother left for the United States in 1921.



:: RT: ▶ I am from Nowhere http://goo.gl/grsrc4 Documentary, 1hr 19mins., on Migration | #Documentary #Migration


Since 1952 countless films, documentaries, and reports have been made on the subject of Miková, the small village in Eastern Slovakia with a population of one hundred and fifty where the family of Andy Warhol stemmed from. Focusing on his relatives who still live there "I am from Nowhere" investigates the fuss the media made about them, thus reflecting on filming as well as being filmed, on media-fame, and on Warhol's legendary 15 minutes thereof. But this is a film even more about the dreams and hopes of the people there, about the universal human dream of a better life, and about an "American Dream" which quite unexpectedly turns out to be nightmarish.

SHARE: FACEBOOK | TWITTER





Fuente: Youtube, Servicios de Internet | Source: Youtube, Video hosting service


Did you like this?

Comentario » Comments »»» Blogger Disqus

  1. Desde 1952 se han hecho numerosas películas, documentales y reportajes sobre Miková, una aldea de apenas 150 habitantes al este de Eslovaquia que forma parte del antigua territorio de Rutenia. El pueblo se ha hecho muy famoso porque fue el hogar de los padres de Andy Warhol antes de que emigraran a los Estados Unidos.

    Miková parece hoy en día un paraje congelado en la era postcomunista. Hay un enorme contraste entre la tecnología de los medios de comunicación que llegan vía satélite y la realidad cotidiana de sus habitantes, que aún hoy en día desean emigrar a los EUA en busca de una vida mejor.

    En clave de humor, I am From Nowhere investiga los efectos que la presión mediática ejerce sobre esta pequeña población, donde a menudo se producen situaciones inverosímiles y donde los personajes, muchos de ellos parientes de Warhol, se convierten en protagonistas excéntricos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Georg Misch es un director y productor especializado en documentales creativos. Estudió en la Universidad de Stirling y en la Escuela Nacional de Cine y Televisión del Reino Unido. Ha hecho varias películas para la BBC, Channel4, ARTE y otras cadenas de televisión europeas. El 2002 fundó su propia productora, Mischief Films, especializada en la producción y la coproducción internacional de largos documentales.

      Eliminar
    2. Filmografía

      2008 A Road to Mecca – The journey of Muhammad Asad (92 min HD, 35mm)

      2006 No Name City (86 min, HD, 35mm) (Codirector y sonido, Director: Florian Flicker)

      2004 Calling Hedy Lamarr (72 min, HD, 35mm)

      2002 I am From Nowhere (76 min, Super 16) BBC / ZDF-ARTE

      1999 Lines (5 min, Super16) 'ere we go (26 min, Super16) Trautonium (26 min, Super16)

      1996 Insight (10 min, 16mm)

      Eliminar

 
Top - Subir