— [http://goo.gl/FMfSTb] Mat og helse-faget: "Kokeboka mi"._______________________Gratis distribusjon til elever i ungdomstrinnet av 'Opplysningskontoret for egg og kjøtt'.:: RT: Mat og Helse; «Kokeboka mi», ungdomstrinnet 8-10 ▶ http://goo.gl/FMfSTb ◀ Kost og ernæring | #Ungdomstrinnet #Mat #Kokebok #Helse #Livsstil #Ernæring #Undervisning


«Kokeboka mi» er et læreverk for mat og helse-faget i ungdomstrinnet. Læreverket dekker alle kompetansemålene for faget og er i tråd med helsemyndighetenes kostråd. «Kokeboka mi» tilbys gratis til alle elever på 8.–10. trinn.

«Kokeboka mi» er eit læreverk for mat og helse-faget i ungdomstrinnet. Læreverket dekkjer alle kompetansemåla for faget og er i tråd med kostråda frå helsestyresmaktene. «Kokeboka mi» blir tilbydd gratis til alle elevar på 8.–10. trinn.


Mange tror at faget mat og helse bare handler om å lage mat, men det er ganske mye mer enn det. Likevel er det viktig å huske på at mat og helse er et praktisk fag, og at matlaging selvsagt er det aller viktigste! Du får lære om alt fra hva du bør spise for å bli bedre i idrett til å lage mat som eksploderer av smaker i munnen din!

Mat og helse er det mest populære faget på skolen. På skolekjøkkenet får du kose deg og lage mat sammen med de andre i klassen. Forhåpentlig får du lage nye regler og smake ting du aldri har prøvd før. Du får til og med lov til å finne opp dine egne retter! Ha et åpent sinn og våg å eksperimentere litt med nye smaker! Kanskje klarer du i løpet av dette året å finne opp en helt ny oppskrift, som blir en suksess?

I læreplanen står alle målene for hva du skal kunne på slutten av dette året med mat og helse. Målene er omfattende og blir derfor delt inn i mindre og mer konkrete mål, som du skal arbeide med i timene.

Målene i læreplanen er delt inn i tre hovedområder: 1) mat og livsstil, 2) mat og forbruk og 3) mat og kultur.


I et samfunn der mange barn blir oppfostret på ferdigmat, halvferdig mat og fast-food, er det viktig å lære bort grunnleggende matferdigheter. Kokeboka mi er inndelt i 25 leksjoner.Mange trur at faget mat og helse berre handlar om å lage mat, men det er mykje meir enn det. Likevel er det viktig å hugse på at mat og helse er eit praktisk fag, og at matlaging sjølvsagt er det aller viktigaste! Du får lære om alt frå kva du bør ete for å bli betre i idrett til å lage mat som eksploderer av smakar i munnen din!

Mat og helse er det mest populære faget på skulen. På skulekjøkkenet får du kose deg og lage mat saman med dei andre i klassen. Sannsynlegvis får du lage nye retter og smake ting du aldri har prøvd før. Du får til og med lov til å finne opp dine eigne retter! Ha eit ope sinn og våg å eksperimentere litt med nye smakar! Kanskje greier du i løpet av dette året å finne opp ei heilt ny oppskrift, som blir ein suksess?

I læreplanen står alle måla for kva du skal kunne på slutten av dette året med mat og helse. Måla er omfattande og blir derfor delte inn i mindre og meir konkrete mål, som du skal arbeide med i timane.

Måla i læreplanen er delte inn i tre hovudområde: 1) mat og livsstil, 2) mat og forbruk og 3) mat og kultur.


SHARE: FACEBOOK | TWITTER


"Kokeboka mi", Mat og helse-faget, ungdomstrinnet 8-10, av Opplysningskontoret for egg og kjøtt, 2013, bokmål, PDF ::

Mat og helse, Kokeboka mi, ungdomstrinnet 8-10, PDF - Official Website - BenjaminMadeiraSHARE: FACEBOOK | TWITTER


"Kokeboka mi", Mat og helse-faget, ungdomstrinnet 8-10, av Opplysningskontoret for egg og kjøtt, 2013, nynorsk, PDF ::

Mat og helse, Kokeboka mi, ungdomstrinnet 8-10, PDF - Official Website - BenjaminMadeiraSHARE: FACEBOOK | TWITTER

Youtube Playlist: Opplæringsvideoer om mat, matlaging og restaurantdrift. Nasjonal digital læringsarena ::
Clic aquí o recargar la Pagina Web.
Click here or reload the Webpage.

REFERENCES :

• [1] Ildjarnstad, B. og Kringlebotn, Å. (2013). (1 utg.). Kokeboka mi. Oslo: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

• [2] Iversen. I, Kringlebotn, Å, Thorsvik, L og Borgos, E. (2013). Kokeboka mi: Teoribok. Oslo: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Comentario » Comments »»» Blogger Disqus

 
Top - Subir