— [https://goo.gl/ChiAZN] "Norske mann i folkeheimen // takk din Gud, vær glad! // Landet hjalp han, trass det neimen // ikke lovde bra. // Alt det far har slåss og svetta, // mora di har grått, // har Vårherre stille retta, // så det endte godt"._______________________av André Bjerke (Jørgensen et al. 2002, s. 16).:: RT: Ja, vi elsker dette landet ▶ https://goo.gl/ChiAZN ◀ Ja, vi elsker søte jenter, skolefri og øl // Dum er de som blir så fulle at det kun blir krøll. Elsker, elsker det å feste, lenge hardt & rått // Vi smir drømmer om til minner, slik at vi kan leve godt (Jørgensen et al. 2002, s. 16).


Teksten har vært gjenstand for ulike tolkninger. En omfattende presentasjon av tekst og musikk foreligger i boka Historien om ja, vi elsker. Teksten handler om norsk historie frem til 1864, men har også et framtidsperspektiv.SHARE: FACEBOOK | TWITTER


Multikunstneren Ole Hamre har laget en versjon av nasjonalsangen for og med hele Norge ::Clic aquí o recargar la Pagina Web.
Click here or reload the Webpage.
Litteratur :

• [1] Jørgensen, Jon Gunnar, Anne Jorunn Kydland Lysdahl og Vigdis Ystad. Historien om «Ja, vi elsker». Pax forlag, 2002.

• [2] NTNU Universitetsbiblioteket (i/d). "Originalmanuskriptet Ja, vi elsker av Bjørnstjerne Bjørnson", Spesialsamlinger, Norges dokumentarv.

Comentario » Comments »»» Blogger Disqus

 
Top - Subir