Spansklærer ved ungdoms- og videregående skole - illustrasjonsbilde: "Jump": Joanne Veerbeek / (NIKON Coolpix 4300)
— [http://goo.gl/b3sQBj] Jeg er levende engasjert i språk,_______________________og trives godt med å undervise.
Søknad på stilling som spansklærer ved ungdoms- eller videregående skole. Utdanning: Bachelorgrad i språk og litteratur. Spansk filologi ved UiO, 120 studiepoeng + engelsk filologi: 60 studiepoeng ved NTNU i perioden 2014-2015, "spesialisering i engelsk for lærere ved videregående og ungdomsskole".
Periode: August 2002 ‐ Juni 2005 + August 2014 ‐ Juni 2015.
Periode: August 2002 ‐ Juni 2005 + August 2014 ‐ Juni 2015.
• ✔ Jeg er engasjert
• ✔ Jeg har solid spansk faglig bakgrunn
• ✔ Utviklings- og resultatorientert
• ✔ Liker å jobbe med ungdom
• ✔ Jeg er opptatt av hver enkelt elevs læring
• ✔ Positivt elevsyn
• ✔ Tydelig klasseleder
• ✔ Trives med å jobbe i team
• ✔ Løsningsorientert, fleksibel og samarbeidsorientert
• ✔ Dyktig til å bygge gode relasjoner til elever og kolleger
Kultur og språk henger nøye sammen.
Jeg har et stort engasjement for språkundervisning.
Som spansklærer kjenner jeg godt til målene i læreplanen i spansk som fremmedspråk i videregående skolen.
Jeg er en innovativ, utviklingsorientert, løsningsorientert og tilpasningsdyktig lærer.
Undervisning, veiledning og vurdering av elever i ungdomstrinnet og videregående skole.
Oppnådd konkrete resultater.
I Guatemala utviklet jeg kursmateriell og ga opplæring ved en privat spanskskole for universitetsstudenter som selv ville undervise i spansk som fremmedspråk. Jeg ga også leksehjelp for skoleelever som hadde skolevanskeligheter. I 1990/1992 arbeidet jeg som tolk og oversetter (engelsk-spansk) for en amerikansk organisasjon i Guatemala. I tillegg arbeidet jeg en periode som engelsklærer på en videregående skole.
Referanser:
Problembasert læring (PBL)
Det som kjennetegner PBL, ifølge Mona Stokke, er:
Elevensentrert læring
Samarbeid i smågrupper (gruppebasering)
Veilederen (læreren) tilrettelegger og viser mulige veier
Elevene jobber med autentiske problemer (problemsentrering)
Elevene må tilegne seg kunnskapsstoffet selv (selvstyring, selvregulering)
Fordeler med PBL-metoden er:
Tidligere kunnskaper og erfaringer aktiviseres
Elevene tilegner seg det nye kunnskapsstoffet på en bedre måte (teori kobles til praksis)
Elevene klarer i større grad å anvende læringen i nye, kommende situasjoner
Elevene skal videre jobbe i grupper etter en spesiell problemsløsningssyklus (7-trinnsprosessen).
En god PBL-oppgave har disse egenskapene:
Den skal likne på situasjoner eleven skal møte i arbeidslivet
Man skal lære å "tenke og handle" som en yrkesutøver!
Den får eleven til å identifisere seg
Den er utformet slik at de utfordrer tenkning, gir grunn til diskusjon, og at det er mulighet til å endre på eller utvide det en vet fra før
7-trinnsprosessen:
1. Den blir presentert oppgaven og søker å forstå situasjonen. Hva ser du / tenker du i og rundt denne situasjonen (utfordringen)? Kom frem til en felles oppfatning som også innebærer en klargjøring av ord, begreper og bilder.
2. Den søker å finne fram til problemene. Gruppen skal drøfte og finne ut av hva situasjonen (utfordringen) egentlig dreier seg om. Hvilke problemstillinger følger av situasjonen, og hvilke(n) av disse ønsker gruppen å arbeide videre med? Før gruppen går videre, skal alle være klar over hvilken eller hvilke problemstilling/-er som er valgt.
3. Den foreslå mulige forklaringer, sammenhenger, hypoteser. Kast fram alle tanker og ideer om problemet/-ene. Ikke diskutér det som blir sagt, men skriv det ned.
4. Diskusjon, drøfting, forhandling om forklaringer. Det skjer en vurdering og systematisering av det som er kommet frem i trinn 3. Kategoriser, sorter og prøv å se sammenheng mellom de ulike ideer. Vurder kritisk det som er kommet fram, og velg ut det som er aktuelt å arbeide videre med.
5. Gruppa utarbeider læringsmål og fordeler oppgaver. Hvilke spørsmål har dere ikke fått svar på? Hva må den enkelte skaffe seg mer kunnskap om? Konkretiser det som er aktuelt å arbeide videre med.
6. Individuelle studier, innhenting av kunnskap. Studentene innhenter kunnskap individuelt eller i mindre grupper, i samsvar med læringsbehovene. Kunnskap kan innhentes fra alle tenkelige kilder: litteratur, audiovisuelt materiale, ressurspersoner, offentlige instanser, andre elever osv.
7. Sammenfatning og anvendelse av nyervervet kunnskap. Kunnskapen skal tilpasses, granskes og vurderes i forhold til problemstillingen/-e dere ble enige om. Kunnskapen skal lede fram til ytterligere belysning og eventuelle løsninger, men det kan også gi nye spørsmål. Arbeid evt. videre med nyoppdagede problemer og læringsbehov.
:: RT: Jeg har inngående kjennskap til #engelsk, #norsk og mitt eget morsmål, kombinert med gode kunnskaper om kultur, litteratur og historie til den engelsk- og spansktalende verden. Jeg har et stort engasjement for språkundervisning. Som engelsk- og spansklærer kjenner jeg godt til målene i læreplanen i både engelsk og #spansk som andre- og fremmedspråk både i #ungdomsskolen og #vgs.
ResponderEliminar